Schoorl, maart 2021

Het bestuur van de stichting vrienden van de Peeckstichting heeft het initiatief genomen om, een jaar na de eerste corona-uitbraak in Nederland, de werkers in de zorg en in het basisonderwijs in Schoorl een hart onder de riem te steken. Het bestuur wil het mes aan twee kanten laten snijden, want door de cadeaus aan te schaffen bij een aantal ondernemers in Schoorl, willen zij op deze manier ook deze ondernemers een financiële ondersteuning geven.

Het bestuur is zich ervan bewust dat de geste een druppel op een gloeiende plaat is, en dat we de problemen niet oplossen. Desondanks hoopt het bestuur dat deze morele ondersteuning ten goede komt aan onze gemeenschap, waar de onzekerheden aanhouden en er veel extra activiteiten en uithoudingsvermogen gevraagd wordt. Dit wordt verwoord in een kaart die bij het cadeau toegevoegd is:

Beste werkers in de zorg en het onderwijs,

In het verleden waren de helmplanters aan het werk om Schoorl te beschermen tegen de grillen van de natuur. Daardoor hebben we een mooi dorp om te wonen.
Momenteel zijn jullie op vele manieren actief om de gevolgen van de pandemie te beteugelen, zodat we een prachtige gemeenschap blijven.

Als blijk van waardering bieden we dit cadeau, welke is aangeschaft bij winkeliers uit Schoorl, graag bij u aan.

Met een Schoorlse groet,

Stichting Vrienden van de Burgemeester Peeckstichting.